2020 projecten

In 2020 hebben we 2 grote projecten ondersteund.
In April is het educatie programma voor analfabeten gestart. De regering betaalt de leraren, onze stichting heeft geholpen met de aanschaf van boeken en lesmateriaal € 25,00 p.p. In eerste instantie waren er 120 aanmeldingen, toen ze hoorden dat ze zelf boeken moesten kopen vielen er 100 af. Daarom deze hulp.

Het tweede project is ons mais project.
Er is een groot stuk land gehuurd om mais te verbouwen. Deze mais willen ze in de toekomst gebruiken om voor de kinderen op school 1x per dag een maaltijd te verzorgen, dat geeft de gezinnen meer financiële ruimte, schoolgaand kind hoeft dan niet thuis te eten, wat in veel gezinnen een probleem is.
Het bewerken van het land is gedaan door de mensen die boeken hebben gekregen voor het volwassen onderwijs, dit geeft hen het gevoel de boeken te verdienen.
De oogst van Juni is gebruikt voor de verkoop om zo geld opzij te zetten voor de bouw van een opslagruimte voor de mais annex keuken om op school te kunnen koken. Onze stichting zal dit project in 2021 ondersteunen.
Verder gaan ze op een ander stuk land pindas verbouwen voor de verkoop, om geld te hebben voor het onderhoud van de gebouwen.